Magyaricum

Magyarisztán ma.

Friss topikok

Linkblog

zsebtévé

2009.02.05. 13:39 | en_té | Szólj hozzá!

Ez egy populista blog? Országunk egyik fele szerint bizonyára igen, sőt minden bizonnyal nekik van ebben igazuk. Szerintük egészen biztosan.

Népszerű ez a szó, mármint a populizmus,

wiki: "A populizmus egy antielitista politikai ideológia, legfőbb nézete szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták elsőszámú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”."

a közélet és a média szinte minden szegletében ott rejlik. Sőt! Népszerűsége felfelé ível, ki tudja hol áll meg?!

Többek között erre keresnek magyarázatot azok, akik úgy tekintenek a az showműsorokra, "sztárjainkra", mint  patyolatban a szenes zsákra. Szüleink a táncdalfesztiválokon szórakoztatták magukat, a hétfői adásszünetben meg családot alapítottak, mára minden megváltozott, lassan cikinek számít az, aki nem követi napi rendszerességgel a bulvár hírek piacát. Nem is csoda, egy hét kihagyás és máris kapkodhatjuk a fejünket az újabbnál újabb sztárok arcképeit csodálva.

Érdemes megvizsgálni mindezt, ha nem hiszünk a nézettégi adatoknak. Mindez nem is nehéz: végy egy zsebtévét és ülj ki valamelyik lakótelep parkjába. A "pesti" sötétséget a harmónikusan villogó ablakok fénye kiséri. Készülékünk segitségével egy mozdulat és be is azonosíthatjuk, hogy a többség kinek az életét követi nyomon, vagy melyik sztárbrigád tömi vacsit. Működik az agymosás.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaricum.blog.hu/api/trackback/id/tr56924364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása